9.6.2014 VČD malá scéna - povedený vzpomínkový večer

22.07.2014 09:28

Tak jsme i letos nakonec zvládli odehrát večer v rámci akce Pardubický Bigbeat Včera a Dnes pod taktovkou Jardy Klase. Samozřejmě si nás Jarda nejdříve přijel poslechnout do Duban...kde usoudil, že to snad půjde :-) Ale Dubany už byly komentovány, takže k večeru v divadle:

Zvučení a příprava scény začaly už celkem brzo - 15:30 - a jelikož bylo děsný horko, někteří členové sosali vychlazené lahváče od samého odpoledne. Zvučení jsme jakž takž zvádli a uvolnili místo na scéně kapele "Můžete si za to sami", kterou tvoří převážně členové pardubického divadelního souboru. Ti taktéž zvukovku zvládli a ...pomalu se začali lidi scházet před malou scénou.

První půlku večera hrála "divadelní" kapela, druhou část přebral JetBeat. Měli jsme řádně připravený a nazkoušený playlist, ke kterému jsme se dohodli, že si každý uvede píseň, kterou má zpívat. Nejlépe připravený byl Jarda a tudíž veškerou "svoji" věc řádně okomentoval či vtipně uvedl. Uvedení "beatlesovek" se ujal překvapivě Ondra a svým svérázným ohlášením, že teď zahrajeme "něco o lásce", jsme spustili pár kousků od brouků. Poté chtěl Petr věnovat jednu věc své manželce, avšak ta se nemohla tohoto večera zúčastnit. Nicméně se v sále pár přítomných dam přihlásilo o věnování...ale vše nebylo ponecháno náhodě a píseň Let's Spend The Night Together byla nakonec věnována opravdu manželce a byla ji "live" poslána alespoň telefonem :-)

Po oficiálně poslední věci - Imagine - byl za velikého potlesku přivítán na podiu sám Jarda Klas a jako poděkování za jeho skvělou organizaci všech večerů bigbeatu se mu připomenulo pár kapel z minulých akcí.